Programmering

Den här bloggen har för övrigt fört med sig att jag har börjat rota i minnet i den lilla lådan längst bak, där mina gamla html-kunskaper har legat och samlat damm i drygt tio år.
(Jag och min kompis Jennifer gjorde en fantastisk hemsida ihop, först med en superenkel mall, sedan utgick jag från den för att göra om allt från grunden. Galet kul! Vi lärde oss en hel del om programmering helt själva. Jag hade en skrivbok där jag skrev upp olika taggar som var bra att kunna. Så länge sedan var det. Vi surfade med hjälp av modem. Sena bronsåldern alltså.)
I alla fall har jag börjat sakna funktioner som jag inte hittar här på blogg.se. Så då är det ju bara att skriva in radbrytningar, länkar, kursivering och andra småsaker. Vilka minnen! Hoppas maken är stolt över mig! :-D



(Om någon som läser det här är född på 90-talet kanske ni inte känner igen animerade gif-bilder. De var det coolaste man kunde lägga in på sin hemsida 1997. Bara så ni vet. Ascoolt.)

Kokboksutmaning - bloggversionen

Jag är ju inte bara typen som tittar på matlagningsprogram på tv och köper kokböcker utan att utveckla min kulinariska sida, jag läser ju också ett antal matbloggar. Och jag lagar naturligtvis normalt sett inga recept från dem heller. Men nu, när jag ändå är igång, har jag faktiskt även testat ett recept från en matblogg jag följer. Den heter Linnéas Skafferi och är sådär mysig. (Att Linnéa dessutom fick sitt första barn några veckor efter att Adrian föddes gör ju att jag bara inte kan sluta följa den, det fattar ju vem som helst. Även om hon inte direkt skriver om sitt barn.)

Linnéa presenterade häromdagen ett galet läskande recept på hemmagjord glass som man kan göra helt utan glassmaskin. Om ni redan har hunnit klicka på länken suckar ni säkert och tänker "Men Mia, vi vet ju att du haaaaatar jordnötter mer än något annat i hela universum!". Jo, det är sant. Så jag skippade det, så klart! Och Konsum Friggagatans utbud av bakprodukter är något begränsat, så det blev inga tjusiga chokladknappar heller, det blev mörk blockchoklad som jag hackade själv. Det blev helt galet gott! Så om ni blir hembjudna till oss på middag de närmsta månaderna kan ni nu lista ut vad ni kommer att få som dessert. Det här var smaskigt!

Kokboksutmaning - två recept till

Nu är jag igång ordentligt. Jag har hunnit med två recept till, dock ur samma kokbok. Kokbok:
Mer smak på vardagsmaten
Recept:
Svampbakad korv med bön- och kikärtssallad (s.25) Falukorven delas påpå längden, på korvhalvorna bres en svampröra ut och sedan gratineras det hela i ugnen. Svampröran bestod av hackad lök, hackad svamp, en kall, kokt potatis, riven ost, dragon och persilja (som byttes ut mot provencalska örter) samt ett ägg (som vi hade glömt köpa, så det struntade vi i). Salladen var enkel: kikärtor, haricots verts, rödlör och en vinägrett med senap.
Resultat:
Jag älskar svamp, men det ser inte så aptitligt ut. Och så gott var det faktiskt inte heller. Salladen var god, men det kunde kanske varit något mer i också. Det smakade okej, men inte mer än så. Jag tror inte vi kommer att göra det här igen, möjligtvis salladen, med viss variation.



Kokbok:
Mer smak på vardagsmaten
Recept:
Musslor med ansjovis. (s. 38) Fräs ihop hackad lök, vitlök, ansjovis, musslor och persilja (som ersattes med dill), låt koka några minuter med vatten och citron. Servera med pasta och riven parmesanost.
Resultat:
Jag är ledsen att behöva säga det, men det här var faktiskt inte alls gott. Frågan är vem av oss som måste äta resterna till lunch imorgon. För det här vill ingen av oss äta igen.



Summering: Jeremy börjar tappa förtroendet för kokboken. Konsum hade slut på persilja. Jag hoppas att de andra recepten jag har valt ut resulterar i smakligare måltider än de här. Verkligen.

RSS 2.0